WTW en airco

Door een WTW-Unit (Warmte-TerugWinning) te plaatsen wordt door middel van de afgezogen warme lucht, de koude lucht voorverwarmd.

Wanneer er gebruik gemaakt wordt van ventilatie (wat noodzakelijk is wanneer een pand goed geïsoleerd wordt) wordt er zuurstofarme lucht afgezogen en verse lucht toegevoegd. Het nadeel hiervan is dat er warme lucht wordt afgezogen en koude lucht wordt toegevoegd. Daardoor moet de vloerverwarming harder werken om de ruimte op temperatuur te houden. Door een WTW-Unit (Warmte-TerugWinning) te plaatsen wordt door middel van de afgezogen warme lucht, de koude lucht voorverwarmd.

De kruisstroomwisselaar zorgt ervoor dat de warme lucht haar warmte afgeeft aan de koude lucht van buiten wanneer deze het huis binnenkomt. Hierdoor blijft de temperatuur in de ruimte constanter en hoeft de vloerverwarming niet harder te werken.

Airco zorgt er juist voor dat u op de warme zomerdagen het hoofd koel houdt. Ook kan een airco gebruikt worden om uw kantoor in de ochtend snel op temperatuur te brengen.