Warmtepomp en vloerverwarming

De enige juiste manier van verwarmen in bedrijfspanden is door middel van vloerverwarming. Radiatoren maken gebruik van convectiewarmte en zijn aan de zijkant van de ruimte geplaatst. Dit zorgt ervoor dat het plafond verwarmt wordt. Pas daarna zakt de warmte wanneer het afkoelt. Dit betekent dat er veel energie verloren gaat totdat men er pas iets van merkt.

Door vloerverwarming te gebruiken wordt de warmte direct gevoeld doordat de warmte langs de aanwezigen in de ruimte omhoog stijgt. Daarnaast houdt de betonvloer de warmte goed vast waardoor er minder energie nodig is om de ruimte op temperatuur te houden. Dit heeft tot gevolg: een zeer comfortabele temperatuurbeleving tegen lagere energiekosten.

Door een warmtepomp te gebruiken met een rendement van maarliefst 500% zorgen wij voor de meest gunstige energieopwekking die er bestaat.

Uiteraard zorgen wij ervoor dat er genoeg slang gebruikt wordt om aan de gewenste temperatuur te voldoen. Zo wordt er in een magazijn een stuk minder slang gelegd dan in het kantoor.